Retour en garantie

Wij streven steeds naar een optimale klanttevredenheid.
We willen dat u écht tevreden bent van uw aankoop en dat u ons verder aanbeveelt bij uw familie en kennissen. Want voor ons is dit de beste reclame.
Daarom worden onze fietsen met zéér grote zorg nagekeken.
Is er, ondanks onze nauwlettendheid, toch een ongemak? Maak u zeker geen zorgen! Contacteer ons (liefst) per mail of telefonisch (zie: contact) binnen de twee weken na ontvangst. . U zult snel en goed worden geholpen.
We  bieden op alle tweedehandsfietsen, behalve deze van de rubriek ´´opknappertjes´´ twee weken waarborg aan. Bij een gegronde klacht laten wij de tweedehandsfiets dan kosteloos ophalen, repareren, en terugbezorgen. Bij een onmogelijkheid om uw fiets te herstellen, kunt u:
A:  een andere fiets uitkiezen met gratis verzending.  Is de tweede fiets dan duurder, legt u (enkel) het verschil op. Is hij goedkoper, dan krijgt u het verschil op de rekening gestort binnen de week.
B: de aankoop annuleren. De fiets wordt dan gratis bij U opgehaald en het volledioge aankoopbedrag, inclusief de betaalde verzendkosten worden terugbetaald binnen de week na ontvangst.
Defecten door verkeerd gebruik, vandalisme of diefstal komen uiteraard niet in aanmerking. Dit geldt eveneens voor lekke banden.

Wenst u uw tweedehandsfiets om te ruilen of van de aankoop af te zien omwille van een andere reden? Dat kan! U dient de fiets dan in zijn originele staat en originele verpakking terug te sturen binnen de veertien dagen na ontvangst. In dit laatste geval zijn de verzendkosten, alsook de eventuele schade ten laste van de klant. Er wordt eveneens een administratiekost van 25 euro aangerekend.U krijgt het tegoed teruggestort binnen de week na ontvangst van de teruggestuurde fiets.


Het is m.a.w. belangrijk dat u de originele verpakking bewaart de eerste 14 dagen na uw aankoop om van de garantie gebruik te maken. Voor nieuwe fietsen is dit niet nodig.
Voor de nieuwe fietsen variëren de garantievoorwaarden naargelang de fabrikant. Zo bieden we op onze collectie van het kwaliteitsmerk L'avenir  10jaar garantie tegen breuk van het frame, alsook 6maanden garantie op alle andere onderdelen. Dit betreft fabrieksgarantie op alle onderdelen. Slijtage zoals aan banden, remblokken, kettingen, tandwielen, ... is hier niet inbegrepen.
Op bijna alle  aangeboden fietsen van L´avenir geniet u bovendien 1jaar gratis diefstalverzekering!!
Bewaar steeds zorgvuldig de referenties van uw aankoop. Deze vindt u terug op uw factuur.